You are currently viewing Besplatni seminar samoodbrane za žene – Ninjutsu Klub Bujinkan Leskovac i Žene Za Mir

Besplatni seminar samoodbrane za žene – Ninjutsu Klub Bujinkan Leskovac i Žene Za Mir

  • Post category:Sve vesti

Ninjutsu Klub Bujinkan Leskovac i Žene Za Mir organizuju seminar samoodbrane za žene u nedelju, 30. novembra 2014. u Leskovcu, ul.Kralja Petra Prvog br.13, oktagon sala (kod benzinske pumpe “Ramazza’

Cilj seminara : formiranje svesti o samoodbrani i o očuvanju sopstvenog života u situacijama koje ugrožavaju zdravlje i život pojedinca.

Cena: Besplatno.

Potrebna oprema za seminar:

Udobna odeća i čiste patike. Poneti sopstvene predmete za improvizovana oružja. Poneti hemijsku olovku, knjigu, torbicu sa kaišem za rame.

Ručak sami obezbeđuju učesnici.

Seminar je otvorenog tipa, samo za pripadnice ženskog pola.

Ne postoji starosno ograničenje.

Kontakt telefon: 064 3824770 – Vladimir

Šta je samoodbrana?

Samoodbrana nije borilačka veština, bazirana je na instinktu, a koriste se najefikanije tehnike iz više borilačkih veština (ninjutsu, krav maga, tajlandski boks, ruski sistem, filipino kali, kyusho jutsu, jiu jitsu). Cilj samoodbrane je sačuvati sopstveni život, u što kraćem roku onesposobiti napadača i pozvati pomoć.

Organizator seminara je Udruženje građana Ninjutsu klub Bujinkan Leskovac u saradnji sa Udruženjem Žene Za Mir, a glavni instruktor na seminaru je Vladimir Stevanović (sertifikovani ninjutsu instruktor, nosilac crnog pojasa IV dan, predsednik Udruženja građana Ninjutsu klub Bujinkan Leskovac, višegodišnje iskustvo u raznim borilačkim veštinama, sistemima samoodbrane, poslovima obezbeđenja lica i objekata).

Struktura seminara:

I deo seminara (11:00-13:00h)
• Za prvi deo seminara je predviđeno upoznavanje učesnika sa anatomijom vitalnih tačaka napadača, psihologija napada i udarne površine koje se koriste za odbranu (laktovi, kolena, nokti, zubi itd.), kao i način na koji se izvode udarci.
• Psihologija napada i napadača (kratak teorijski uvod). Koji su motivi za napad na ženu? Kakvu ulogu treba da igra žrtva u rizičnoj situaciji? Na koji način je moguće zaštititi sopstveni život?
• Anatomija napadača (teorija i praksa). Najdostupnije vitalne tačke napadača. Kako napadati vitalne tačke?
• Udarne površine i način izvođenja (praksa). Koji delovi našeg tela su najpogodniji za odbranu bez prethodnog treninga? Kako najefikasnije sprovesti udarac u vitalnu regiju i skloniti se iz rizične zone?
• Vrste napada. Praktični uvod u način na koji se vrši zastrašivanje i napad na žrtvu. Različiti načini fizičkog napada i onesposobljavanja žrtve. Najčešći napadi. Psihološki pritisak.
• Instiktivna samoodbrana. Suočavanje sa psihološkim pritiskom. Preuzimanje uloge žrtve. Korišćenje prirodnih reakcija tela na šok radi efikasne samoodbrane.
• Tehnike samoodbrane pri raznim napadima. Praktična primena udaraca u vitalne regije. Razne vrste napada, odbrana od istih i izlazak iz zone rizika.
• Tehnike samoodbrane pri raznim napadima. Praktična primena udaraca u vitalne regije. Razne vrste napada, odbrana od istih i izlazak iz zone rizika.

Pauza za ručak od 13:00 – 13:30 časova

II deo seminara (13:30-15:30h)

Nadogradnja tehnika iz prvog dela seminara:
Kombinovanje napada na vitalne regije.
Uvod u situacioni trening sa naglaskom na bežanje. Obnavljanje i nadogradnja tehnika.
Kombinovani udarci u vitalne regije.
Korišćenje prirodnih oružja ljudskog tela.

• Uvod u situacioni trening. Situacije u kojima se najčešće žrtva suočava sa napadačem. Povoljne i nepovoljne karakteristike okruženja. Bežanje kao način očuvanja života.
• Nastavak situacionog treninga. Primena naučenih tehnika samoodbrane u potencijalnim situacijama opasnim po život. Važnost okruženja.
• Improvizovana oružja. Kako nam mogu pomoći predmeti koje imamo uz sebe. Samoodbrana uz pomoć knjige, olovke, torbice itd.
• Sumiranje najbitnijih činjenica