«

»

Peticija- Dižemo glas za one čiji se glas više ne čuje

Autor: Jugmedia 25.11.2016 01:08 pm

LESKOVAC – Gradski Odbor za rodnu ravnopravnost i leskovačke „Žene za mir“ pokrenule su danas u centru grada peticiju za proglašenje 18. maja danom sećanja na ubijene žene žrtve nasilja.

Ovaj datum izabran je kao dan sećanja na 7 žena koje su ubijene u roku od 3 dana: 4 su ubijene u istom danu u okolini Kanjiže, a po jedna u okolini Velike Plane, Čačku i Beogradu.

Potpisivanjem ove peticije zajedno dižemo glas za one čiji se glas više ne čuje. Dajmo svoj potpis kako bi državu podsetili da je naša zemlja potpisnica mnogih međunarodnih dokumenata, ali i da sve relevantne institucije u slučajevima nasilja moraju da stručno obavljaju svoj posao. Lokalnu smaoupravu podsećamo da je potpisala Konvenciju o rodnoj ravnopravnosti. Tražimo pravdu pre zločina, ne posle„, ističe Ljiljana Nešić ispred „Žena za mir“.

U srbiji svake godine između 30 i 40 žena bude ubijeno. Od početka ove godine ubijeno je 30 žena, što nije relevantan podatak jer ne postoji precizan broj žena koje su stradale od trpljenja dugogodišnjeg nasilja.

Dragan Marinkovićzene-za-mir-2

safe_image